اطلاعات کابردی درباره پروفیل های UPVC

پروفیل upvc در مشهد

اطلاعات کابردی درباره پروفیل های UPVC

پروفیل UPVC چیست ؟ در این مقاله به بررسی کاملی مشخصات پروفیل یو پی وی سی، انواع پروفیل UPVC مصرفی و تمامی اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب بهترین پروفیل های upvc خواهیم پرداخت . با توس وین همراه باشید .

پروفیل UPVC برای ساخت درب و پنجره دوجداره در مشهد
پروفیل UPVC برای ساخت درب و پنجره دوجداره در مشهد

علت محبوب شدن پروفیل های UPVC

با توجه به اهمیت انرژی و کنترل مصرف آن ، به دلیل محدود بودن منابع انرژی در جهان و همچنین تاکید کارشناسان و برنامه ریزان اقتصادی در این زمینه باعث گردیده است که بخش صنعت اهمیت ویژه ای را به این موضوع اختصاص دهد . بطوریکه یکی از اهداف اصلی تمام صنایع کاهش میزان مصرف انرژی در محصولات تولیدی خود می باشد. ساختمان به دلیل نیاز هرانسان به آن یکی از کانون های مصرف انرژی محسوب می گردد ، درحال حاضر 30 درصد از انرژی در بخش ساختمان به مصرف می رسد و به همین دلیل جلوگیری از اتلاف آن در ساختمان ها یکی از مباحث اصلی در طراحی محاسبات و انتخاب اجزای سازه ها برای مهندسین این صنعت می باشد.

درب و پنجره به دلیل حائل بودن بین فضای بیرونی و داخلی هر ساختمان نقش بسزایی در میزان مصرف انرژی را برخود اختصاص داده است و عایق کاری مناسب در این بخش از هر ساختمان مانع از اتلاف انرژی شده و در نهایت آسایش ساکنان ساختمان را در پی خواهد داشت .

بدین منظور استفاده از مواد UPVC جهت ساخت درب و پنجره دوجداره از اواخر سال 1960 میلادی ابتدا از اروپا آغاز گردید. این نوع پنجره ها به دلایل متعدد از جمله زیبایی ، تنوع رنگ و مهمتر از همه عایق مناسب در برابر اتلاف انرژی طی چند دهه اخیر مورد استقبال مصرف کننده ها قرار گرفته است و جایگزین پنجره های فلزی و چوبی گردیده است . به طوری که هم اکنون بیش از 70 درصد درب و پنجره ها در کشورهای پیشرفته از جنس PVC می باشد.

پروفیل UPVC چیست ؟

UPVC ماده اولیه ساخت پروفیل درب و پنجره های مدرن می باشد که مخفف کلمات Upplasticised Poly Vinyl Chloride است . این ماده نوعی ترموپلاست متشکل از مشتقات اصلی نفت خام و نمک طعام است که در فرآیند تولید آن مواد ضداحتراق ، ضربه گیر ، پرکننده ، کمک کننده ، روان کننده های داخلی و خارجی و رنگ های صنعتی نیز به دو ماده اصلی اضافه شده و ماده جدید که دارای خواص فیزیکی و شیمیایی بوده و غیرپلاستیکی است بدست می آید .

سبکی وزن ، خمش پذیری ، عدم اشتعال ، عایق بودن در مقابل حرارت و الکتریسته ، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و بیولوژیک ، قابلیت تبدیل به سطوح صیقلی ، قابلیت تلفیق با مواد افزودنی مختلف و بالاخره انعطاف پذیری در بکار بردن طرح های متعدد پلیمر مزبور را به مناسبترین جایگزین برای آلیاژهای فلزی و غیرفلزی درب و پنجره سازی تبدیل کرده است.

مراحل تولید پروفیل UPVC

مواد خام شامل پودر PVC و سایر مواد افزودنی موجود و ذخیره شده در تانک سیلو توسط دستگاه میکس دیجیتال با دقت صدگرم ترکیب می شود، جهت بدست آوردن ماده ترکیبی UPVC با کیفیت ، ضمن رعایت ضرایب مواد افزودنی در فرمولاسیون نهایی ، این ترکیب در دماهای مختلف انجام می گیرد(ترکیب سرد و گرم ) . پس از میکس و دوره انتظار مواد ترکیبی UPVC توسط خطوط و پمپ های مخصوص به دستگاه اکستروژن منتقل می گردد.

ماده ترکیبی UPVC در خطوط در خطوط اکستروژن طی مراحل و دماهای خاص تبدیل به خمیر و وارد مراحل عبور از قالب ها و عملیات شکل دهی می شود. پس از خروج از قالب وارد محفظه های آب سرد گردیده تا مرحله شکل دهی پروفیل پایان پذیرد .

سابقه پروفیل های UPVC در ایران :

در ایران اولین بار در اواخر دهه 50 ، واحد تولید پروفیل ساخت درب و پنجره دوجداره UPVC احداث گردید و با اینکه در سالهای بعد واحد های تولیدی دیگری در این زمینه احداث گردیده است اکا به دلایل مختلف واحد های موجود از تکنولوژی پیشرفته کنونی برخوردار نبود و حجم عمده پروفیل های مصرفی واحدهای مونتاژ از منابع خارجی تامین می گردید. با عنایت به نیاز کشور به واحدهای مسکونی ، تجاری ؛ اداری و اهمیت بکار گیری مصالح مناسب و همچنین تاثیر مثبت پنجره های UPVC با شیشه دوجداره در بهینه سازی انرژی ، اکنون استفاده از درب و پنجره دوجداره UPVC افزایش چشمگیری داشته است . از سال 1380 با حمایت و پشتیبانی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و دستور العمل دولت در ارتباط با مبحث 19 که موضوع آن دستورالعمل صرفه جویی انرژی در ساختمان می باشد استفاده از پروفیل UPVC در جهت ساخت درب و پنجره روز به روز افزایش می یابد.



انواع پروفیل های UPVC چیست ؟

کلمه پروفیل ریشه انگلیسی داشته که بمعنای مقطع ثابت با طول زیاد است که از آن در صنعت ساختمان ، ماشین سازی و …. استفاده میشود. پروفیل های UPVC با توجه به کاربردشان ، دارای انواع مختلفی هستند :

  1. پروفیل های اصلی و کمکی در سایزها و مقاطع مختلف مورد استفاده در انواع درب و پنجره دوجداره UPVC
  2. انواع پانل های دوجداره UPVC جهت پوشش دیوار و سقف اماکن بزرگ صنعتی و ورزشی و ….
  3. پروفیل و ورق های صنعتی جهت کاربرد در صنایع مختلف ساختمان
  4. کف پوش های سخت و ضدآب چهت پوشش کف فضاهای عمومی کنار استخرها و پلاژها

بنابراین پروفیل های با توجه کاربردشان انواع مختلف و گوناگونی دارند و برای استفاده بهتر و کاربردی از آن نیاز است که سطح مقطع های مختلف آن را آگاهی داشته تا بتوانم پروفیل متناسب کار خود را انتخاب نماییم. استفاده از پروفیل های UPVC در صنعت ساختمان سازی در جهت ساخت درب و پنجره دوجداره بسیار کاربرد دارد که در ادامه به معرفی انواع پروفیل های مصرفی در تولید درب و پنجره دوجداره براساس مقاطع مختلف خواهیم پرداخت .

پروفیل فریم درب و پنجره دوجداره :

این نوع پروفیل رایج ترین و پرمصرف ترین پروفیل در ساخت درب و پنجره دوجداره UPVC بوده که به عنوان قاب دور از آن استفاده می شود. این نوع پروفیل با مقاطع 6 و 7 سانتی متر تولید و به بازار عرضه می گردد. البته برخی از کارخانجات تولیدی ، پروفیل فریم با سطح مقطع 5 و 8 سانتی متر نیز تولید میکنند ، اما استفاده از این سطح مقطع بسیار کم و نادر است. بنابراین این نوع پروفیل در سطح مقطع مختلف تولید می شود. پروفیل های فریم عرضه شده نه تنها در ابعاد و اندازه ، بلکه از نظر کاربرد نیز متفاوت هستند .

پروفیل های فریم از نظر کارایی به سه نوع پروفیل بازسازی ، پروفیل نوسازی و کشویی تقسیم بندی میشود . در تولید پنجره های دوجداره از پروفیل نوسازی با سطح مقطع مخصوص و از پروفیل های بازسازی برای تعویض پنجره قدیمی با دوجداره در مشهد استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : طرح تعویض پنجره قدیمی با دوجداره در مشهد

پروفیل مولین یا میانی پنجره دوجداره مشهد

پنجره دوجداره مشهد و پروفیل مولین
پنجره دوجداره مشهد و پروفیل مولین

پروفیل میانی از دیگر پروفیل های استفاده در ساخت درب و پنجره دوجداره UPVC در مشهد میباشد. از این نوع پروفیل UPVC به عنوان جدا کننده درب و پنجره دوجداره که سطح برش آن T است استفاده می شود. این نوع پروفیل به 4 دسته تقسیم می شود . پروفیل سری 60 و 70 ، متحرک وکتیبه کشویی که کاربرد مختلفی دارند.

پروفیل مولین در دو سری 60 و 70 میلی متری در کارخانجات ، تولید و عرضه می شود. منظور از پروفیل سری 60 همان کف پروفیل که 60 میلیمتر است و سری 70 نیز به همین ترتیب نامگذاری می شود.

از پروفیل های مولین سری 60 در تولید پنجره دوجداره یو پی وی سی استفاده میشود اما در پنجره های سه جداره از پروفیل سری 70 استفاده می شود. از پروفیل ها کتیبه ای به عنوان تقسیم کننده افقی در پنجره های کشویی استفاده می شود. در پروفیل متحرک که در پنجره های دوجداره فرانسوی کاربرد دارد به لنگه بازشوی پنجره یا درب پیچ شده و همراه با لنگه بازشوی ،حرکت می کند.

پروفیل سش یا بازشو در پنجره دوجداره مشهد

پروفیل سش در پنجره دوجداره مشهد
پروفیل سش در پنجره دوجداره مشهد

این نوع پروفیل برای ایجاد قسمت بازشو در پنجره دوجداره مورد استفاده قرار میگیرد ، شکل این نوع پروفیل مانند S است و به 4 دسته تقسیم میشود.

پروفیل بازشوی پنجره (sash) : این نوع پروفیل پرمصرف ترین پروفیل UPVCبارشو در تولید درب و پنجره دوجداره مشهد است .

پروفیل بازشوی درب ( door sash) : از این نوع پروفیل برای ساخت درب دوجداره استفاده میشود و تنها تفاوت آن با پروفیل سش یازشوی پنجره در ارتفاع آن است ، پروفیل سش درب دارای ارتفاع بزرگتری به نسبت پروفیل سش پنجره است .

پروفیل slider sash : از این نوع پروفیل برای پنجره های کشویی استفاده می شود .

پروفیل بیرون بازشو و پروفیل داخل بازشو

پروفیل لوله آداپتور در پنجره دوجداره مشهد

پروفیل لوله در پنجره دوجداره مشهد
پروفیل لوله در پنجره دوجداره مشهد

از پروفیل لوله برای جهت ایجاد چرخش میان اتصالات درب و پنجره دوجداره و قاب ها که زوایه آنها 90 درجه یا بیشتر است ، استفاده می شود . استفاده از پروفیل لوله علاوه بر ایجاد زیبایی موجب افزایش مقاومت و استقامت پنجره دوجداره می شود. از این نوع پروفیل برای پنجره های که قاب آنها هلالی شکل ، استفاده می شود.

پروفیل پنل در پنجره دوجداره مشهد

پروفیل پانل در پنجره دوجداره مشهد
پروفیل پانل در پنجره دوجداره مشهد

کاربرد این نوع پروفیل یو پی وی سی برای پوشاندن درب و پنجره دوجداره است و وظیفه پارتیشن بندی قسمت های مختلف پنجره را بر عهده دارد ، این نوع پروفیل ها معمولا دارای ارتفاع دیواره خارجی و داخلی 100 میلی متر و عرض 20 میلیمتر است و در لنگه پایین درب و پنجره دوجداره استفاده می شود.

پروفیل زهواره در پنجره دوجداره مشهد

پنجره دوجداره مشهد و پروفیل زهوار
پنجره دوجداره مشهد و پروفیل زهوار

از این نوع پروفیل برای نگه داشتن شیشه پنجره یا درب با ضخامت 4 میلیمتر استفاده می شود. پروفیل های زهواره به دو دسته پروفیل زهوار تک جداره و دوجداره تقسیم می شود. نوع دیگر پروفیل زهواره ، دکورایتو نام دارد که برای نگه داشتن شیشه با ضخامت 20 میلیمتر در انواع پنجره های دوجداره استفاده می شود . به طور کلی می توان گفت که این نوع پروفیل برای نگه داشتن شیشه و پانل دوجداره در جای خود ، مورد استفاده قرار می گیرد.

کنترل کیفی و استانداردهای پروفیل UPVC

تمامی محصولات تولیدی در کارخانجات طی مراحل تولید و پس از تولید و قبل از ارائه به بازار مصرف ، در آزمایشگاه های شرکت سازنده تحت آزمایش و تست های مختلف کنترل کیفی قرار می گیرند. درصورتی که نتایج حاصله پایین تر از حدود استاندارد های مشخص شده باشد از ارسال آن به انبار و واحد های فروش جلوگیری به عمل می آید . آزمایش های زیر جهت تست استاندارد پروفیل UPVC انجام میشود.

  1. تست مقاومت جوش پروفیل
  2. تست تغییر رنگ در برابر اشعه ماوراء بنفش
  3. تست مقاومت در برابر ضربه در دماهای زیر صفر
  4. تست مقاومت در برابر حرارت تا 150+ درجه سانتی گراد
  5. تست مقاومت در برابر سرما تا 40- درجه سانتی گراد
  6. تست ابعاد هندسی مقاطع پروفیل
  7. تست شفافیت رنگ و صاف بودن سطوح پروفیل

طی مراحل بسته بندی پروفیل برچسب هایی برروی هر بسته پروفیل چاپ می گردد که شامل بارکد به انضمام اطلاعات تولید نوع کالا ، زمان و تاریخ تولید ونام مسئول کنترل کیفی در زمان تولید قید گردیده است .

رنگ بندی :

پروفیل یو پی وی سی به دلیل ترکیبات مواد اولیه عمدتا بر پایه رنگ سفید تولید می گرددکه این سفیدی و شفافیت نیز باتوجه به فرمولاسیون و مواد خام استفاده شده و در هرشرکت سازنده متغیر بوده به طوری که در مقایسه تولیدات شرکت های مختلف تفاوت رنگ و شفافیت قابل رویت می باشد . بعضی از تولید کنندگان علاوه بر تولید پروفیل سفید با حداکثر شفافیت ممکن و جهت افزایش تنوع محصولات خود و پاسخگویی به سلایق مختلف مشتریان و برطرف نمودن نیازهای معماران در طراحی نمای داخلی و بیرونی ساختمان اقدام به تولید انواع پروفیل با رنگ بندی متنوع نموده است.

  1. پروفیل سفید با پوشش رنگ اکریلیک
  2. پروفیل سفید با پوشش یک طرف لمینت جهت استفاده در نمای داخل یا خارج از ساختمان
  3. پروفیل های قهوه ای روشن یا تیره با پوشش دو طرف لمینت

مزایای ساخت درب و پنجره با پروفیل UPVC

یکی از مطمئن ترین و پرمصرف ترین مواد اولیه در ساخت درب و پنجره های ساختمانی بوده و مشخصه اصلی آن زیبایی و استحکام می باشد.

سبکی وزن ، خمش پذیری ، عدم اشتعال ، عایق بودن در مقابل حرارت و الکتریسیته ، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و بیولوژیک ، قابلیت تبدیل به سطوج صیقلی ، قابلیت تلفیق با مواد افزودنی مختلف و بالاخره انعطاف پذیری در کاربردهای متعدد پلیمر مزبور را به مناسب ترین جایگزین برای آلیاژهای فلزی و غیر فلزی در صنعت درب و پنجره سازی تبدیل نموده است .

بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع پنجره دوجداره UPVC

پروفیل UPVC با توجه به سخت و ضدضربه بودن براحتی قابل خم شدن هستند . از این رو می توان با این نوع پروفیل هر نوع انحنا و قوس مورد دلخواه را اعمال نمود . پنجره ها به گونه ای طراحی شده اند که قابلیت توری و پرده کرکره را نیز دارا می باشند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


گروه صنعتی توس وین
ارتباط و تماس در واتس آپ